Achtergrond afbeelding
vervolg image

25 jaar DAC de Molenhoek

dinsdag 30 september 2014

Op vrijdag 3 oktober herdenkt DAC de Molenhoek het 25-jarig bestaan van dagactiviteitencentrum De Molenhoek. Om 14.30 uur vindt een herdenkingsbijeenkomst plaats in de gereformeerde gemeente van Rijssen-West, waarna aansluitend van 16.30 tot 18.00 uur een receptie wordt gehouden in de Jacobus Fruytier Scholengemeenschap in Rijssen.

Iedereen, die op welke manier betrokken is geweest bij DAC de Molenhoek is uitgenodigd om de herdenkingsbijeenkomst en de receptie bij te wonen. Wanneer u de receptie wilt bezoeken, wilt u zich dan aanmelden via i.beunk@siloah.nl of een briefje sturen naar DAC de Molenhoek, Butaanstraat 20, 7463 PG Rijssen. In het kader van het jubileum wordt er geld ingezameld voor een douchebrancard. Uw gift is welkom op rekeningnummer: NL11 RABO 0145 424391 ter attentie van dagverblijf de Molenhoek onder vermelding van gift jubileum.

DAC de Molenhoek begon onder de naam Dagopvang Voor Ouderen (DVO) de Molenhoek aan de Prinses Margrietlaan te Rijssen. In 1989 werd begonnen met de dagopvang van twee deelnemers met een verstandelijke beperking. In de loop van de jaren is het DAC gegroeid en momenteel ontvangen meer dan 50 cliënten met een verstandelijke en veelal ook lichamelijke beperking dagelijks een zinvolle dagbesteding. Ook op de zaterdag worden circa twaalf deelnemers opgevangen op zorgboerderij Landzicht. Het betreft dan deelnemers in de leeftijd van 6 - 14 jaar.
DAC de Molenhoek bestaat op dit moment uit drie vestigingen, waarvan het bedrijfspand aan de Butaanstraat de hoofdvestiging is. Daarnaast worden activiteiten aangeboden in de Firma, een cadeau- en kopieerwinkel (naast de AH) en de zorgboerderij locatie Landzicht, even buiten Rijssen.

In de loop van de jaren is DAC de Molenhoek aangesloten bij een landelijke organisatie: Siloah, gehandicaptenzorg van de Gereformeerde Gemeenten. Veel van de deelnemers van DAC de Molenhoek wonen in de nieuwbouw van Siloah Rijssen wonen.

Ga naar de vorige pagina