Achtergrond afbeelding

Eerste lustrum Winterfair de Borkeld

woensdag 9 november 2016

Op zorgboerderij De Borkeld wordt op D.V. 17, 18 en 19 november voor de 5e keer een groots opgezette winterfair gehouden. Een winterfair voor jong en oud, een ontmoetingsplaats voor het hele gezin in ontspannen sferen, waarbij gezelligheid voorop staat.

Ruim 70 middenstanders uit Rijssen en omgeving zullen hun waar tijdens de fair in grote en verwarmde tenten presenteren. Het totale overdekte vloeroppervlak van de beurstenten bedraagt ruim 1100m2. Naast de beursvloer staan er op het hele buitenterrein nog vele andere kramen opgesteld en worden er producten aangeboden die o.a. op Zorgboerderij De Borkeld of DAC de Molenhoek zijn gemaakt.

Op de twee avonden zal het gehele terrein sfeervol verlicht zijn en zullen er vuurkorven staan opgesteld.

Officiële opening

De officiële opening van de Winterfair zal op 17 november om 16.00uur worden verricht door wethouder Beens van de gemeente Rijssen-Holten en dhr. Plomp, voorzitter van de Raad van Bestuur van Siloah/ Sirjon. De organisatie meldt dat het een verrassende opening zal zijn.

Activiteiten

Er staat weer veel te gebeuren deze dagen, een echte winterfair met diverse activiteiten voor jong en oud zoals een roofvogelshow, hondendressuur, een heuse overdekte kunstijsbaan en vele andere activiteiten.

Dames in Rijssense klederdracht  heten de bezoekers hartelijk welkom. Ook worden er presentaties van de Rijssense klederdracht gegeven. Het Rijssens museum geeft een foto-/ diapresentatie van oud-Rijssen.

Daarnaast wordt er een 24 uurs haakmarathon georganiseerd voor het goede doel.

Etenswaren in de vorm van vers bereide erwtensoep, oliebollen, kniepertjes, pannenkoeken, patat en natuurlijk de Rijssense hartjes zijn in overvloed te verkrijgen. Ook zal de visroker weer van de partij zijn.

De kinderen kunnen rond het kampvuur weer broodjes bakken of meedoen met een workshop kopje met vogelvoer maken.

De jongeren en ouderen van de dagactiviteiten laten hun schilder- en beeldhouwkunst en andere creaties zien.   

Kortom, een fair die je niet mag missen. Neem vrienden, familie en bekenden mee!

Thema

Aan de winterfair is dit jaar het thema: “Jeugd, vroeger en nu” gehangen. Over het gehele terrein zal dit thema op allerlei manieren terugkomen. Zo is er een tent met oud Hollandse spelen, maar zijn er ook hedendaagse activiteiten voor de jeugd.

Organisatie

De activiteitencommissie wordt tijdens de fair bijgestaan door een groep enthousiaste vrijwilligers.

Daarnaast wordt de organisatie ondersteund door vele bedrijven uit Rijssen die hun diensten belangeloos aanbieden.

Om verkeersopstoppingen zoveel als mogelijk te voorkomen, zijn een aantal maatregelen getroffen. Zo koopt u bij vertrek van de fair een kaartje van €1,-- voor de uitrit vanaf het parkeerterrein.

De paden op het terrein zijn verbreed, zodat de doorstroom van het publiek is verbeterd.

Opbrengst

De opbrengst van deze winterfair gaat naar Stichting Zorgboerderij De Borkeld, Dagactiviteitencentrum de Molenhoek en woonlocatie de Burcht in Rijssen, uitgaande van Stichting gehandicaptenzorg Siloah, om de activiteiten voor deze deelnemers uit te kunnen breiden.

U bent van harte welkom op  donderdag 17 van 16.00– 21.00  uur, vrijdag 18 november van 16.00 – 22.00uur en zaterdag 19 november van 10.00 – 16.00 uur op de Borkeld 1 te Rijssen. Toegang is gratis.

Voor verdere informatie www.winterfairdeborkeld.nl

Ga naar de vorige pagina