Achtergrond afbeelding
vervolg image
DAC De Molenhoek
Contact

DAC De Molenhoek

Butaanstraat 20, 7463 PG Rijssen

In DAC De Molenhoek steken mensen met een verstandelijke handicap elke dag hun handen uit de mouwen. Het centrum is gelegen op bedrijventerrein Plaagslagen, met aan de achterzijde uitzicht op de weilanden en de Holterberg.

De deelnemers komen maximaal 36 uur in de week naar De Molenhoek. Elke dag begint met een dagopening en eindigt met een dagsluiting. Tussendoor zijn er koffie- en theepauzes, terwijl de deelnemers samen lunchen.

De deelnemers gaan vervolgens aan de slag achter de receptiebalie of in de kantine van De Molenhoek, verrichten huishoudelijk werk, pakken in, doen licht montagewerk of werken in de bakkerij.

In deze bakkerij worden diverse producten gemaakt voor bedrijven in de omgeving of voor De Firma: de kopieer- en cadeauwinkel van De Molenhoek in het centrum van Rijssen. Hier wordt voor veel verenigingen, kerken, scholen en particulieren het drukwerk verzorgd.

Op de vormings- en ontspanningsdag wordt er door een aantal deelnemers onder begeleiding gezwommen,volgen de deelnemers (afhankelijk van hun activiteitenplan) reken-, taal- en computerles en doen zij activiteiten op het gebied van creativiteit en wereldoriëntatie.

Voor de deelnemers met een intensieve zorgbehoefte is er een speciale Intensieve begeleidingsgroep. De deelnemers doen hier allerlei activiteiten, zoals knutselen, wandelen, zwemmen, musiceren, bewegen en koken. Er is ook een snoezelruimte, een mooie badkamer en een fijn, grotendeels overdekt terras.

Bakkerij DAC De Molenhoek
Contact

Bakkerij DAC De Molenhoek

Butaanstraat 20, 7463 PG Rijssen

Daarnaast is er een bakkerij waar diverse producten worden gemaakt, zoals koeken, cake, kruidkoek of appeltaarten. De Molenhoek is vaste leverancier voor een aantal bedrijven in Rijssen. Daarnaast leveren we onze producten aan de winkel, bedrijven , kerken, scholen en verenigingen.

Vermeldenswaardig is de waardering door het Nederlands Bakkerijcentrum voor de manier waarop de bakkerij wordt gerund. We hebben daarvoor het certificaat “uitmuntend” gekregen. Daarmee willen we aantonen dat we met onze deelnemers op een hoogwaardige manier zorg besteden aan het maken van onze producten.

De Firma, Kopieer en cadeauwinkel
Contact

De Firma, Kopieer en cadeauwinkel

Watermolen 8, 7461 AZ Rijssen

Naast de Molenhoek is er de Firma, een cadeau- en kopieer-winkel, waar voor particulieren, bedrijven, kerken, scholen en verenigingen drukwerk en mailing wordt verzorgd. In de winkel worden de producten van de Molenhoek en Landzicht verkocht, als ook een uitgebreid assortiment van woonaccessoires. Deelnemers participeren mee in alle activiteiten van de winkel en de kopieerwerkzaamheden.

Heeft u vragen over kopieerwerk of wilt u vrijblijvend een offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op via 0548-540233 of groepsleiding.defirma@siloah.nl.

Landzicht Zorgboerderij
Contact

Landzicht Zorgboerderij

Borkeld 1a, 7462 PD Rijssen

Op locatie Landzicht, een zorgboerderij net buiten Rijssen worden naast de activiteiten die met het boerderijleven te maken hebben, energiezuilen voor een aannemersbedrijf gemaakt en wordt er in de zagerij een breed scala aan producten, zoals vogelhuisjes, stoeltjes etc. gemaakt. Ook hier wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de capaciteiten van de deelnemers.

Werken bij de boer
Onlangs zijn we gestart met het werken bij de boer. Vier deelnemers werken 2 dagdelen onder toezicht van een begeleider op een boerenbedrijf buiten de Molenhoek.